Schrijver

De Parttime-junkie

Verschenen op 1 mei 2014

“Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden in een Volvo en bezoeken naturistencampings. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen ook braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg – de perfecte dekmantel. Niemand had iets door. De Parttime-junkie is het openhartige, spannende en ongelooflijke verhaal van een meisje dat kon liegen als geen ander, maar dat uiteindelijk vooral zichzelf voor de gek hield. Met dit boek sluit Renee Kelder haar verleden op deskundige wijze definitief af.”

Binnen een maand verscheen de 3e druk van Renee’s debuut en het haalde de ‘Non-fictie top 5’ van het jaar van het Algemeen Dagblad.

Bestellen

Nederland: Een objectief zelfportret

Verschenen op 1 oktober 2015

Renee schreef mee aan het boek ‘Nederland een objectief zelfportret’ (Uitgeverij Balans) met een stuk over de xtc-pil.

Het boek, met columns over de bakfiets, het blokje kaas en vele andere voorwerpen, vormt een zelfportret van Nederland. Literair recensent Aleid Truijens bekroonde dit boek met 4 sterren waard in de Volkskrant. ‘Goede auteurs maken dit zelfportret van ons Nederlanders een genot om te lezen.’ Verder schreven onder andere mee: Youp van ’t Hek, Maartje Wortel, Mano Bouzamour, Kees van Kooten, Paul Witteman, Adriaan van Dis. Dit onder redactie van Wim Brands en Jeroen van Kan.

Lees hier het fragment:
De XTC-pil door Renee Kelder

De Don

Verschenen op 16 mei 2017

Het verhaal van reclameman Don Schothorst en zijn verslaving aan drank, coke en seks is van een on-Nederlands kaliber.

Het leven lijkt Don Schothorst toe te lachen. Op zijn negentiende start hij een carrière in de reclamewereld van de jaren zestig en hij blijkt een toptalent: op zijn 28ste is hij miljonair en een internationaal begrip in de reclamebusiness. Maar naast zijn succesvolle carrière en ogenschijnlijk gelukkige gezinsleven houdt hij er een dubbelleven op na. In dat andere leven ontbijt hij met wodka en geeft hij miljoenen uit in bordelen, waar hij bevriend raakt met onder anderen Klaas Bruinsma en de Hells Angels. Op zijn 37ste snuift hij zijn eerste lijn cocaïne. Het gevolg is een jarenlange verslaving, met zijn privéchauffeur als dealer. Dan volgt het onafwendbare moment: hij gaat failliet en raakt alles en iedereen kwijt. Tweeënhalf jaar volgt Schothorst een behandeling in een Londense ontwenningskliniek om zich vervolgens – na verschillende terugvallen – terug te trekken in het klooster. Daar richt hij Solutions op, de eerste particuliere ontwenningskliniek van Nederland. Maar dan slaat het noodlot wederom toe…

FAQ items aan het laden...
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie