Humanistisch schrijfcoach

Schrijf je de hele dag verhalen in je hoofd, maar krijg je ze niet op papier?
Weet je niet waar je moet beginnen omdat je zoveel hebt meegemaakt?
Loop je steeds vast?
Met de hulp van een schrijfcoach kan je je oude gewoontes doorbreken en écht beginnen met schrijven!

“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.”
Maya Angelou

Schrijfcoach | Hoe ik begon

Toen ik in 2013 een contract kreeg bij uitgeverij Prometheus voor mijn eerste boek Parttime Junkie heb ik dat een maand lang gevierd. Maar daarna kwamen de vragen. Waar moet ik beginnen? Wat schrijf ik op én wat laat ik juist weg? Hoe zorg ik ervoor dat de lezer mijn boek niet na een paar pagina’s weglegt? Al deze vragen zorgden er soms voor dat ik geen letter meer op papier kreeg. Gevangen in angst om het niet goed te doen, schreef ik liever helemaal niet meer. Mijn redacteur Marscha Holman doorbrak deze impasse. Door de juiste vragen te stellen, schrijftips te geven en opbouwende feedback. En dat is precies hetzelfde wat ik voor jou kan betekenen.

privé schrijfcoaching

Schrijfcoach | Wat gaan we doen?

Schrijven bestaat uit tegenstellingen. Het is persoonlijk en daarmee spannend om te delen, terwijl je tegelijkertijd niets liever wilt dan dat iedereen je verhaal leest. Schrijven maakt gelukkig, maar het kan ook eenzaam zijn en confronterend. Als coach begeleid ik je in dit persoonlijke proces én werken we samen op veel manieren aan het optimaliseren van je tekst.

Als schrijfcoach lees ik je teksten en geef opbouwende feedback waarmee je direct aan de slag kunt. We werken aan de ontwikkeling en uitwerking van de (autobiografische) personages, het vinden van jouw schrijfstem, je stijl, de opbouw/opzet/structuur (waar begin je? wat vertel je wel en wat niet? hoe persoonlijk word je over andere mensen, etc.), de zeggingskracht en originaliteit van het verhaal dat je wilt vertellen en uiteindelijk aan de pitch en de aanbieding aan uitgeverijen (indien wenselijk). Kortom van A tot Z kun je met al je vragen bij mij terecht.

De coaching kan per mail (online je tekst retour in Word) of in een gesprek waarbij we samen door je tekst heen gaan.

privé schrijfcoach

Schrijfcoach | Kies je pakket

Ik werk met twee verschillende pakketten: online en face to face. Maar natuurlijk kan je deze pakketten ook combineren. Een voorbeeld: je vindt het prettig om elkaar een paar keer te ontmoeten, juist omdat schrijven zo persoonlijk is, maar je wilt ook graag thuis verder werken aan je tekst. Dan kunnen we bijvoorbeeld drie 1-op-1 afspraken maken en vijf keer online coaching inplannen.

Om ervoor te zorgen dat je boek er echt komt raad ik iedereen aan om een pakket te nemen waarbij ik iedere week feedback geef op een hoofdstuk (maximaal 3 pagina’s per afspraak: Times New Roman, lettertype 12, regelafstand 1.5 – standaardredactie-opmaak). Deze continuïteit zorgt ervoor dat schrijven echt een onderdeel van je leven wordt en je boek al snel meer vorm krijgt.

Schrijfcoach | Tarieven

Het onlinepakket van 8 weken kost €499.- ex btw.

Nog even op een rijtje wat je hiervoor krijgt:

  • Op jouw verhaal afgestemde, persoonlijke feedback per e-mail/Track Changes.
  • Opbouwende feedback op inhoud, stijl, perspectief, toon, samenhang/logica, ontwikkeling van de personen en karakters.
  • Antwoord op vragen en, wanneer je daar behoefte aan hebt, gerichte schrijfoefeningen.

Het face to face pakket van 8 weken kost €599.- ex btw.

Het tarief hiervoor is hoger omdat je dan één op één met mij aan de slag gaat tijdens een live-sessie en ik vooraf je tekst lees en van feedback voorzie. We behandelen per keer wederom drie pagina’s. Ik woon in Amsterdam en zie je graag in café Ginger and Ale (Watergraafsmeer).

Schrijfcoach | Schrijfcursus volgen

Samen met mijn zus Eva Kelder (tevens gepubliceerd auteur) geef ik ook schrijfcursussen. Kijk voor meer info op Schrijfcursusvolgen.nl.

Ga naar schrijfcursusvolgen.nl

Contact

Heb je nog vragen? Of wil je meteen aan de slag met mij als schrijfcoach? Stuur me een mail!

Stuur een mail
FAQ items aan het laden...
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie