Humanistisch Geestelijk Verzorger

Ik creëer vanuit mijn werk als humanistisch geestelijk verzorger en auteur ruimte voor levensvragen en zingeving. Zelf heb ik ervaren dat waar het levensverhaal stokt, de zingeving hapert. Toen ik mijn drugsverslaving had overwonnen lieten existentiële vragen zoals ‘wie ben ik’, ‘waar leef ik voor’ en ‘waarom leef ik’ mij niet meer los. In mijn universitaire studie Humanistiek leerde ik mijn levensverhaal opnieuw te vertellen en daarmee te begrijpen. De breukervaring die ik heb ervaren na het overwinnen van mijn verslavingsverleden heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Omdat ik deze helende ervaring die onder andere de narratieve en existentiële benadering mij hebben gebracht wilde delen met anderen, heb ik na het schrijven van mijn autobiografische debuut De parttime-junkie in 2016 een praktijk aan huis opgericht om andere mensen te begeleiden in het (weer) hervinden van zin.

Hoe ga ik te werk?

Voor elk gesprek zal ik je vragen om een belangrijk stuk van je levensverhaal op te schrijven. Een herinnering uit je jeugd, een relatie of gebeurtenis die je heeft gevormd en waar je maar geen grip op krijgt. Door erover te schrijven en er vervolgens met elkaar over in gesprek te gaan zal je het verhaal gaan begrijpen. Je zal het zelfs kunnen herschrijven. Zodat het een verhaal wordt wat er mag zijn en niet langer hoeft te worden verstopt of afgeschermd. Uiteindelijk zullen al deze verschillende fragmenten bij elkaar weer een kloppend, heel levensverhaal vormen.

In de gesprekken begeleid ik je bij het hervinden van je eigen ik door zonder oordeel écht naar je te luisteren, zodat je de juiste woorden kan vinden om (weer) dichter bij jezelf te komen. Ik zal je vragen naar je levensvisie, waarden en normen en of deze door een kantelmoment, zoals een ziekte, of andere ingrijpende gebeurtenis, mogelijk is veranderd. In de gesprekken kan je je rol, of aanname ‘ik moet altijd sterk zijn’ loslaten en er zijn met dat wat zich op dat moment aandient. Ik geloof erin dat waar iemand waarachtig wordt uitgenodigd er ruimte en openheid ontstaat. Want juist in een kwetsbare situatie waarin het levensverhaal wordt onderbroken, kan er behoefte ontstaan aan verdieping en kunnen veelgebruikte woorden niet meer toereikend zijn. Op zo’n moment is het belangrijk om je te realiseren dat je er niet alleen voorstaat.  Ik kan je helpen weer te heroriënteren op het leven en samen op zoek te gaan naar de samenhang in je levensverhaal en je eigen kracht.

FAQ items aan het laden...
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie