Drugsvoorlichting in het onderwijs

Alle jongeren komen een keer in aanraking met drugs. Daarom is drugsvoorlichting in het onderwijs een must. Voor jongeren op school, maar ook voor ouders en voor (gemeentelijke) instellingen is Renee een veelgevraagd gastspreker die er als ervaringsdeskundige, auteur en na wetenschappelijk onderzoek alles van afweet. Tijdens haar lezingen komen alle actuele drugs aan bod, zoals wiet, lachgas, alcohol, coke, GHB en XTC. Aan de hand van tips en feiten maakt ze dit onderwerp bespreekbaar en voorziet ze de luisteraars van kennis om hun eigen afweging te kunnen maken en op de hoogte te zijn van de gevaren. Ook vertelt ze haar inspirerende verhaal over hoe ze haar leven na haar verslaving op radicale wijze weer op de rit kreeg door voor te lezen uit haar boek De Parttime Junkie.

drugsvoorlichting onderwijs parttime junkie renee kelder
Wat kan je verwachten van drugsvoorlichting van Renee?

Door het vertellen over haar persoonlijke verslavingsverleden stemt ze tot nadenken. Want bestaat recreatief drugsgebruik eigenlijk wel? En wanneer is iemand verslaafd? Ze laat zien hoe het gebruiken van alcohol en drugs vaak een glijdende schaal is. Want van het eerste biertje, naar de eerste keer blowen, is de stap naar XTC minder groot. En wat gebeurt er met je als je eenmaal verslaafd bent? Wat doet dat met je leven? Je lijf en je brein? Ze eindigt haar lezing drugsvoorlichting in het onderwijs altijd met haar inspirerende verhaal hoe ze uiteindelijk is afgekickt en nooit meer is teruggevallen.

Drugsvoorlichting op school

Jongeren worden er stil van als Renee vertelt dat het een wonder is dat ze nog leeft. En dat ze daarom haar verhaal vertelt, hier, nu op deze school. Door haar interactieve manier van spreken wordt iedereen aangesproken om erover na te denken. Want welke feitelijke kennis heb je eigenlijk over drugs als GHB, wiet, lachgas, alcohol, coke en XTC? En wat doe je op het moment dat je drugs wordt aangeboden? Alleen door er van tevoren over na te denken kan je een weloverwogen keuze maken. Drugsvoorlichting in het onderwijs is een must!

drugsvoorlichting onderwijs

Drugsvoorlichting voor ouders

Elke ouder wil het beste voor zijn kind. Niemand wil dat zijn kind verslaafd raakt. Daarom is het belangrijk om te weten welke drugs er zijn en hoe je deze kunt herkennen. Wat zijn de signalen dat je kind gebruikt? Hoe ga je het (preventieve) gesprek aan? Door het levensverhaal van Renee leer je als ouder waarom een kind verslaafd kan raken. Waar je op kan letten als je kind begint te experimenteren met alcohol en drugs en waar je hulp kan vinden mocht het nodig zijn. Tijdens deze interactieve lezing komen al deze vragen aan bod en is er ook genoeg gelegenheid om eigen vragen te stellen.

drugsvoorlichting ouders

Drugsvoorlichting voor (overheids)instanties

Wie is de gemiddelde verslaafde? Wat gaat er in hem om? Hoe ziet zijn dagelijkse leven eruit en hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kan je voorkomen dat iemand na het afkicken niet terugvalt? Dat zijn vragen die Renee beantwoord n.a.v. haar persoonlijke verhaal tijdens de drugsvoorlichting voor overheidsinstanties als gemeente, politie en instellingen. Daarnaast leest ze ook bij deze lezing voor uit haar boek Parttime Junkie en is er gelegenheid voor vragen.

drugsvoorlichting overheidsinstanties

Een lezing op maat

Liever een lezing op maat? Met een persoonlijke voorbespreking maakt Renee toegespitst op uw wensen!

Neem vrijblijvend contact op
FAQ items aan het laden...
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie
Neem vrijblijvend contact op
Bestel de parttime junkie